Icelandic Architecture and Icelandic Nature

In the time of Gunnar’s youth, 120 years ago, the pile of stones in the middle of this image were the foundation walls of a house large enough to seek shelter in from winter. It was just large enough to lie down in (and shut the door.) The dog could find a place once the door was shut.

Near Viðivallagerði

 

A man didn’t live there. He lived outside, in what you can see here. The less time spent inside there, the better. That’s why it’s called “the world,” the space of human habitation.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s